Met een warmtepomp verwarm je je huis zonder aardgas. Hiermee maak je je huis een stuk duurzamer. Bovendien zit op een warmtepomp subsidie van de overheid. Ontdek waarom een warmtepomp interessant is voor jou, hoe hij werkt en welke mogelijkheden er zijn. En met onze ervaring in de installatietechniek selecteren we samen de beste warmtepomp voor uw woning.
Hoeveel gaat u besparen?

Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp vervangt je cv-ketel, of werkt met de cv-ketel samen. Dat laatste noemen we een hybride warmtepomp. Je verwarmt je huis en afhankelijk van het type warmtepomp ook het water voor de douche. Een warmtepomp werkt op stroom en gebruikt warmte uit de lucht. Hierdoor is een warmtepomp energiezuinig. Met een warmtepomp heb je minder gas nodig of kun je helemaal van het gas af. Dat is goed voor het klimaat en het betekent ook dat je geld gaat besparen op je energierekening.
In de toekomst moeten alle nederlandse huishoudens van het gas af. Bereid je hier alvast op voor. Op dit moment is er subsidie voor de aanschaf van een warmtepomp. Dat maakt het extra aantrekkelijk om er op korte termijn een aan te schaffen.
Welke warmtepomp is het beste voor mijn huis?
Er zijn veel verschillende soorten warmtepompen. Het belangrijkste verschil is dat tussen een volledig elektrische en een hybride warmtepomp.
Dit zijn de verschillen tussen een all-electric en een hybride warmtepomp:


Een volledig elektrische warmtepomp verbruikt geen gas. Wanneer u verder in huis geen gas meer gebruikt kunt u dus uw gascontract opzeggen. Dit is voor veel mensen de voornaamste reden om hiervoor te kiezen. Een volledig elektrische warmtepomp neemt meer ruimte in beslag vanwege de aanwezigheid van een boiler. Bedenk u of deze ergens in huis zal passen. De plek van de huidige ketel heeft altijd voorkeur, maar het kan ook ergens anders geplaatst worden. Bijvoorbeeld in de garage. Een volledig elektrische warmtepomp is over het algemeen duurder in aanschaf dan een hybride model.
Een hybride warmtepomp verbruikt daarentegen nog wel gas. Voor het douchewater wordt altijd gas gebruikt omdat een hybridepomp niet sterk genoeg is om dit op commando aan te maken. De verwarming gaat wel via de warmtepomp en is dus elektrisch. Hierin ligt de besparing. De gasbesparing met een hybride warmtepomp kan oplopen tot 80%. Wanneer het buiten kouder wordt en de warmtepomp de vraag niet meer aankan zal de gasketel bijspringen. Dit gebeurt over het algemeen tussen de -2C en +8C afhankelijk van uw situatie natuurlijk. Een hybride warmtepomp is goedkoper in de aanschaf.
Wanneer u deze informatie in overweging neemt kunt u bepalen wat het beste bij uw situatie past. Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.